Old Post Office

In 1899 werd het nieuwe hoofdgebouw van de post in Murder Bay gebouwd, indertijd een nogal vervallen buurt in Washington. Het gebouw, dat nu gekend is als ‘Old Post Office’ of ‘Pavilion’, werd gebruikt door zowel de federale als lokale afdelingen van de post.
De eerste wolkenkrabber
Old Post Office
Old Post Office
Het Post Office gebouw werd ontworpen door Willoughby J. Edbrooke in de indertijd populaire Richardsonian Romanesque stijl. Het was het eerste gebouw in Washington met een stalen geraamte en met een hoogte van 96 meter en 12 verdiepingen was het ook de eerste wolkenkrabber in de stad. Verder was het ook het eerste gebouw in Washington dat voorzien was van een eigen stroomgenerator.
Geschiedenis
Ook al werd het gebouw geprezen toen het voltooid was in 1899, toch kreeg het gebouw al snel kritiek vanwege het ontwerp dat sterk contrasteert met de overheersende neo-klassieke bouwstijl die gebruikt wordt voor de meeste federale bouwwerken in de hoofdstad. Nadat het DC Post Office in 1914 verhuisde naar een groter gebouw in de buurt van Union Station werd het gebouw bekend als het ‘Old Post Office’. In 1934 verhuisde de federale post naar de overkant van de straat.
Gered van de afbraak
Plannen om het nu overbodig geworden gebouw met de grond gelijk te maken werden tijdens de Grote Depressie uitgesteld vanwege een gebrek aan geld. Aan het begin van de jaren 1970 besloot het parlement uiteindelijk om het ondertussen erg vervallen gebouw af te breken. Maar een plaatselijke groepering geleid door Nancy Hanks, het hoofd van een federaal agentschap ter ondersteuning van kunstenaars,
Post office gezien vanaf het Washington Monument
Zicht vanaf het
Washington Monument
was gekant tegen de afbraak vanwege de historische en architecturale waarde van het gebouw. Ze overtuigde het parlement ervan om hun beslissing te herroepen en in 1973 werd het Old Post Office een nationaal historisch monument verklaard.
Renovatie
Tien jaar later werd het gebouw gerenoveerd door Arthur Cotton Moore die het tot een multifunctioneel complex omvormde met een eetruimte, winkels en een podium.
Observatieplatform
Er worden rondleidingen georganiseerd door het National Park Service. Hierbij word je ook naar de toren geleid, van waar je op een 82 meter hoge uitkijk een van de mooiste zichten hebt over heel Washington. Je kan dan ook de 10 ‘Congress Bells’ (parlementsklokken) zien. Ze worden geluid bij het openen en sluiten van het parlement en bij speciale gelegenheden.
619
washington
oldpostoffice