National Museum of Natural History

Het National Museum of Natural History in Washington wordt aanzien als een van de beste musea voor Natuurwetenschappen ter wereld. Zoals alle musea van het Smithsonian Institution is de toegang gratis. Dat is ook nodig aangezien velen in de V.S. nog geloven in creationisme...
Een korte geschiedenis van het gebouw
National Museum of Natural History, Washington DC
National Museum of
Natural History
Het National Museum of Natural History opende in 1910. Het maakte deel uit van het McMillan plan van 1901, een plan dat de as rond de National Mall uitwerkte

De buitenkant van het gebouw werd ontworpen door de befaamde architecten Daniel Burnham en Charles McKim. Ze opteerden voor een Beaux-Arts stijl die sinds de World’s Columbia Exposition van 1893 in Chicago erg populair was.
De rest van het museum werd ontworpen door de lokale architecten Hornblower en Marshall. Zij probeerden ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk licht in het gebouw viel opdat de bezoekers de exhibities zouden kunnen bekijken in natuurlijk licht. In 1964 werden de oostelijke en westelijke vleugels geopend, ontworpen door de firma Mills, Petticord en Mills.
Het ontwerp
Rotonde, National Museum of Natural History, Washington DC
Rotonde
Dinosaurussen, National Museum of Natural History, Washington
Hall of Dinosaurs
Mammal Hall, National Museum of Natural History, Washington DC
Hall of Mammals
Het gebouw heeft een octagonale rotonde met een groene koepel die te zien is vanuit een groot deel van de stad. Aan de ingang is een klassiek portaal met Corintische zuilen. De rotonde is versierd met Dorische zuilen op het gelijkvloers en Ionische zuilen op de eerste en tweede verdieping. Daarboven bevindt zich een soort van ‘lichtbeuk’ met halfronde ramen. Dit soort ramen komen vaak voor in Romaanse en Gotische kerken.
De twee vleugels van het gebouw hebben elk zes verdiepingen. De tweede, vierde en zesde verdiepingen zijn verbonden met het centrale deel van het museum.
In het museum
Er is een heel uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden in dit gratis museum. Zo heeft het Natural History Museum een van de mooiste verzamelingen van edelstenen en mineralen ter wereld, met onder andere de ‘Hope’ diamant van 45.52 karaat en de saffier gekend als de ‘ster van Azië’.
Zowel kinderen als volwassenen trekken graag naar de zaal met dinosauriërs, met een verzameling van 46 volledige geraamtes van dinosauriërs. De zaal met zoogdieren heeft de grootste verzameling gewervelde dieren ter wereld, volgens het museum zelfs is het zelfs dubbel zo groot als de tweede grootste verzameling. Er zijn ook een aantal exhibities over het leven in zee en er zijn ook botanische en antropologische exhibities evenals een IMAX theater.
802
washington
naturalhistorymuseum