Georgetown

Georgetown is een aangename buurt gelegen aan de Potomac rivier, net ten noordwesten van Washington. Maar ook al ligt Georgetown vlakbij het centrum van de hoofdstad Washington, toch heeft het steeds zijn eigen karakter behouden.
Georgetown, Washington DC
Straat in Georgetown
De mooie bakstenen huizen in voornamelijk Federale Stijl en de rustige, soms met kasseien bestraatte wegen zorgen er voor dat vele leidinggevende figuren uit Washington zich in deze buurt vestigen.
Geschiedenis
De streek was voor het eerst bewoond in 1703, toen het nog gekend was als Rock of Dumbarton. Dankzij immigratie steeg de bevolking van de nederzetting als snel en in 1751 werd het officieel een gemeente en werd het George Town genoemd naar koning George II. Dankzij de ligging aan de Potomac rivier bleef het dorp groeien als een haven voor tabak en meel. In 1789 werd het bloeiende dorp een stad en werd de naam veranderd in Georgetown. De stad bleef groeien dankzij de aanleg van een haven en het C&O kanaal tot het in 1871 door het parlement werd geannexeerd door de stad Washington. Georgetown begon achteruit te gaan door overstromingen en competitie van de spoorwegen tot in de jaren 1950 toen het welgestelde jongeren begon aan te trekken.
JFK
Georgetown
De meeste beroemde van deze nieuwe bewoners was de jonge senator John Fitzgerald Kennedy die in enkele van de bakstenen huizen in Georgetown heeft gewoond. Het laatste huis waar hij en zijn vrouw Jackie Kennedy in woonden was 3307 N Street, waar ze leefden tot J.F. Kennedy president werd en het Witte Huis de nieuwe residentie werd van het gezin Kennedy.
N Street
De mooiste straat in Georgetown is waarschijnlijk N Street, een straat geflankeerd door mooie 18e eeuwse bakstenen huizen in Federale Stijl. Deze stijl, erg gelijkend aan de eerdere Georgianische Stijl, is meer verfijnd en werd een symbool voor de eigen identiteit van de Verenigde Staten na de onafhankelijkheid.
Old Stone House
Georgetown
Het oudste gebouw in Georgetown is Old Stone House, gelegen aan M Street. Het werd in 1765 gebouwd en is het enige huis in Washington van voor de Amerikaanse Revolutie. Het huis werd in 1953 aangekocht door de overheid en in 1960 werd het pand gerestaureerd naar het oorspronkelijke ontwerp. Het huis is het hele jaar door open voor het publiek.
C&O Canal
Het historische Chesapeake en Ohio kanaal, kortweg C&O Canal genoemd, wordt niet meer gebruikt en is omgevormd tot een recreatieve zone. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs het kanaal of een tochtje maken op een boot voortgetrokken door muilezels.
611
washington
georgetown