National Museum of the American Indian

Het Museum of the American Indian opende in 2004 in Washington als het eerste museum dat volledige gewijd is aan de Indiaanse cultuur. Het is gehuisvest in een fascinerend kalkstenen gebouw dat rotsen in de woestijn uitbeeldt en de band tussen Amerikaanse Indianen en de natuur weergeeft.
De autochtone Indianen
National Museum of the American Indian, Washington DC
Museum of the American Indian
Het idee om een museum ter ere van de Amerikaanse Indianen te creëren werd voor het eerst in 1989 voorgesteld door het parlement. Het befaamde Smithsonian Institution werd gevraagd om hier een gebouw voor te voorzien en in 2004 opende het National Museum of the American Indian aan de National Mall in Washington. Daarenboven opende er ook een afdeling van het museum - gekend als het George Gustav Heye Center - in Manhattan en een cultureel centrum werd opgericht in Maryland om een deel van de collectie te bewaren.

Interior of the National Museum of the American Indian, Washington DC
Het interieur
Native American Dress, National Museum of the American Indian
Indiaans kleed
Toen het hoofdmuseum in 2004 opende, was het het eerste dergelijk museum in het land. Er werd veel aandacht besteed aan het ontwerp van het gebouw waarin het museum gehuisvest is. De architect en ontwerper is een Blackfoot Indiaan uit Canada, Douglas Cardinal. Hij werkte samen met de architect Johnpaul Jones, van de Cherokee en Choctaw stammen. Cardinal koos voor een kromlijnig gebouw met vijf verdiepingen in een licht gekleurde Kasota kalksteen afkomstig uit Minnesota. Het gebouw staat op een perceel van 172 are en is omringd door een nagebootst moerasland.
Exposities
Het museum heeft een heel aantal afdelingen waarin zowel tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden gehouden over het leven en de cultuur van Indianen. Zo is er de permanente tentoonstelling ‘Our Universe’ waarin de kosmologie wordt getoond zoals die wordt ervaren door Indianen, ‘Our Peoples’ - een overzicht van de evenementen die het leven van Indianen bepaalden en ‘Our Lives’, dat de cultuur van de Indianen weergeeft in de 21e eeuw.

Er zijn ook een aantal locaties in het museum waar bezoekers presentaties kunnen bijwonen. Zo is er een grote rotonde vlak aan de ingang van het museum en het Main Theater, dat gebruikt wordt voor muziek- en danspresentaties, toneelvoorstellingen en dergelijke. In het Lelawi Theater wordt een multimedia presentatie getoond die een overzicht geeft van wat er in het museum zoal te zien is.
803
washington
americanindianmuseum