Air Force Memorial

Het Air Force Memorial, officieel ingehuldigd in 2006, is gewijd aan de leden van de luchtmacht van de Verenigde Staten, de United States Air Force. Het bestaat uit drie enorme gebogen stalen staven en is gelegen in Virginia, niet ver van het Pentagon.
Het ontwerp
Air Force Memorial, Washington DC
Air Force Memorial
Het monument werd ontworpen door James Ingo Freed. Het is eenvoudig qua ontwerp en bestaat uit drie grote staven uit roestvrij staal die 82 meter hoog reiken. De staven zijn gebogen en beelden het zogenaamde ‘bomb burst’ maneuver uit, dat vaak wordt uitgevoerd door het demonstratie team United States Air Force Thunderbird. Het monument vertegenwoordigt de heerschappij van de Amerikaanse luchtmacht over het luchtruim.
Het monument
De drie grote staven staan op een granieten basis in de vorm van een ster van de luchtmacht, een symbool dat op elk vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht te zien is. Andere delen van het monument zijn een zogenaamde ‘Runway to Glory’ en een bronzen standbeeld van een erewacht, gemaakt door Zenos Frudakis. Er is ook een glazen ‘contemplation wall’, dat de gevallen piloten eert en verder staan er ook twee granieten muren met inscripties, gelegen aan weerszijden van een grasveld.

Het Air Force Memorial werd volledig gefinancierd met privé donaties. De locatie wordt gebruikt voor een heel aantal publieke evenementen zoals concerten uitgevoerd door de US Air Force Band en ceremonies op nationale militaire feestdagen wanneer hier lauwerkransen worden neergelegd.
638
washington
airforcememorial