National Air and Space Museum

Het National Air and Space Museum bezit de grootste collectie historische vliegtuigen en ruimtetuigen ter wereld. Het museum - het populairste van Washington - is gehuisvest in een groot modern gebouw gelegen aan de National Mall.
National Air and Space Museum, Washington
National Air and Space Museum
De indrukwekkende verzameling van het lucht- en ruimtevaartmuseum omvat meer dan 30.000 luchtvaart gerelateerde en meer dan 9.000 ruimtevaart gerelateerde objecten. Een groot deel van deze collectie wordt getoond in het National Air and Space Museum aan de National Mall.
Enkele van de meest interessante stukken uit het museum zijn de Wright 1903 Flyer - het eerste met motor aangedreven vliegtuig, de Spirit of St. Louis - het vliegtuig waarmee Charles Lindbergh in 1927 als eerste de transatlantische oceaan overvloog, en de Apollo 11 Commando module die de astronauten Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin in 1969 op hun missie naar de maan bracht.
Geschiedenis
Messerschmitt, Air and Space Museum, Washington
Messerschmitt Bf. 109 G-6
Het lucht- en ruimtevaartmuseum werd in 1946 gecreëerd toen het Amerikaanse congres het National Air Museum oprichtte als onderdeel van het Smitsonian Institution. Het museum bevond zich oorspronkelijk in het Arts & Industries gebouw aan de Mall en later in de Washington Armory.
In 1966, in het midden van de ‘Space Race’ tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie werd de naam van het museum veranderd in National Air and Space Museum. Om de steeds aangroeiende collectie vliegtuigen en ruimtevaartschepen te kunnen huisvesten werd er een nieuw, 18.500 vierkante meter groot gebouw opgericht aan de National Mall. Het grote en ruime gebouw, ontworpen door Hellmuth, Obata en Kassabaum opende op 1 juli 1976. Het was onmiddellijk erg populair met zo’n 10 miljoen bezoekers per jaar.
Thematische exhibities
Gemini IV Capsule, Air and Space Museum, Washington
Gemini IV Capsule
Het museum is ingedeeld in 22 thematische galerijen met namen als ‘Milestones of Flight’, ‘Early Flight’, ‘Aviation in WWII’ en ‘Space Race’. Afgezien van de vele vliegtuigen en ruimtemodules die er getoond worden heeft het museum ook een aantal interactieve exhibities evenals een planetarium met 230 zitplaatsen en een IMAX theater waar je indrukwekkende films kan zien op een vijf verdiepingen hoog scherm.
Garber Restoration Facility
Aangezien de verzameling van het museum te groot is om in één gebouw te tonen wordt een deel opgeslagen in het Garber Restoration Facility in Suitland, Maryland en in het Steven F. Udzar-Hazy Center aan het Dulles vliegveld in Washington.
617
washington
airandspacemuseum