Pier 39

Pier 39 is een drukbezochte verzameling van winkels, restaurants en enkele attracties die gelegen zijn op een van de vele pieren aan de kade van San Francisco. De pier is ook bekend vanwege de kolonie zeeleeuwen die hier ieder jaar overwintert.
Drukte op Pier 39, San Francisco
Pier 39
Pier 39 is een 18 hectare groot complex gelegen aan de kade op korte afstand van het al even populaire Fisherman’s Wharf. De zichten vanop de Pier zijn prachtig en volgens een plaatselijke krant is dit de ‘beste plaats in San Francisco om mensen gade te slaan’.
Geschiedenis
In 1905 werd Pier 39 gebouwd als aanlegsteiger voor vrachtschepen. Tegen 1978 was de pier, die al een tijdje niet meer gebruikt werd, helemaal vervallen. Dankzij een groep inwoners werd er datzelfde jaar nieuw leven gegeven aan de pier door het te renoveren als een pittoresk vissersdorp. Sindsdien is het gebied een verlengstuk geworden van het toeristische Fisherman’s Wharf.
Winkelen en eten
Pier 39, San Francisco
Op Pier 39 zijn zo’n 110 winkels gelegen. Net zoals aan Fisherman’s Wharf hebben vele winkels hier souvenirs gaande van koffiekoppen en magneten tot prijzige kledij. Er zijn ook een paar speciale winkels zoals de US Olympics Store, waar bezoekers dingen kunnen kopen die gerelateerd zijn aan de Olympische Spelen, een NFL winkel, juweliers, een winkel met spullen die te maken hebben met de Nationale Parken en zelfs een winkel voor linkshandigen.

Er zijn een heel aantal restaurants op Pier 39, waarvan er vele gespecialiseerd zijn in visgerechten. Naast de vele restaurants - van waaruit je vaak een prachtig uitzicht hebt - zijn er ook een heleboel eetgelegenheden waar je een snelle hap kan krijgen of versnaperingen zoals chocolade of ijsjes.
Attracties
Pier 39, San Francisco
Wanneer de kinderen genoeg hebben van al het winkelen dan zijn er nog een hoop attracties op Pier 39 om ze bezig te houden. Zo kunnen ze op de in Italië met de hand gemaakte draaimolen springen, een ritje maken in de hoogtechnologisch gesimuleerde Turbo Ride, springen in de bungee trampoline of videogames spelen in de arcade.

Aan Pier 39 ligt ook het Aquarium by the Bay. Hier kan je het marineleven van San Francisco bewonderen, in totaal zijn er zo’n 20.000 vissen in het aquarium.
Zeeleeuwen
Zeeleeuwen aan Pier 39, San Francisco
Zeeleeuwen
Je mag zeker ook niet vergeten de zeeleeuwen te bezoeken die hier vaak liggen te genieten van de zon. De eerste zeeleeuwen kwamen hier in 1990 aan, kort na de Loma Pietra aardbeving van 1989. Hun aantal groeide snel tot enkele honderden. De grote kolonie overwintert hier en migreert tijdens het paarseizoen naar het zuiden, ook al blijft een klein aantal hier het hele jaar.
556
sanfrancisco
pier39