Kabeltram

Cable Car
Een van de meest bekende attracties in San Francisco zijn de befaamde Cable Cars of kabeltrams. Het lijkt wel of de trams - waarvan er tegenwoordig nog drie lijnen actief zijn - voor de toeristen gemaakt werden, maar in feite zijn ze ontstaan uit noodzaak.
Kabeltram, San Francisco
Kabeltram
Iedereen die al eens door San Francisco gewandeld heeft weet dat sommige van de heuvels in de stad zo steil zijn dat gewone trams er onmogelijk zouden kunnen omhoog rijden.
Geschiedenis van de kabeltrams
De oorsprong van de kabeltrams gaat terug tot 1869 toen Andrew Smith Hallidie, de eigenaar van een bedrijf dat kabeldraad maakte, een door paarden getrokken tram op een heuvel door het zware gewicht achteruit zag glijden. Door het ongeluk kwamen vijf paarden om. Deze gebeurtenis, samen met de kennis van de kabeldraden die zijn bedrijf maakte voor het trekken van karren in mijnen, gaf Andrew Halladie het idee om de eerste kabeltram in San Francisco te maken.
Kabeltram op Nob Hill, San Francisco
De tram op Nob Hill
Het duurde uiteindelijk tot 1873 vooraleer de eerste bekabelde tram operatief werd. Het systeem werd in verscheidene andere steden gebruikt maar de meesten schakelden aan het einde van de 19e eeuw over naar elektrische trams.
Achteruitgang
Verscheidene tramlijnen werden aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw geopend. Op het hoogtepunt reden er maar liefst 600 trams tegelijk door de stad. De achteruitgang van de kabeltrams begon met de aardbeving in 1906, waarna vele kabeltrams werden vervangen door elektrische trams. Tijdens de jaren 1940 werden meerdere lijnen vervangen door bussen. In 1947 probeerde burgemeester Lapham zelfs om het systeem helemaal af te schaffen, maar een speciaal opgericht comité voerde met succes campagne voor het behoud van de kabeltrams. In 1954 werden er echter nog verscheidene lijnen afgeschaft, wat resulteerde in de huidige 3 bestaande lijnen. Tussen 1982 en 1984 werd het kabelbaan systeem dat zich toen in een heel slechte staat bevond, gerestaureerd evenals de trams zelf.
De bestaande lijnen
Kabeltram, San Francisco
Drummen op de tram
De drie nog actieve lijnen zijn Powell-Mason, Powell-Hyde en de California lijn. De eerste twee vertrekken aan een draaischijf aan Market en Powell streets en de andere vertrekt aan de kruising van Market en Drum Streets.
Kabeltram Museum
De Cable Car Barn is zowel een museum gewijd aan kabeltrams als een actief depot. Hier kan je het mechanisme bekijken van kabels, raderwerk en remschijven dat de kabeltrams aandrijft.
Kabeltrams hebben zelf immers geen aandrijfmechanisme maar worden voortgetrokken door kabels die aan een constante snelheid ronddraaien. Met behulp van een greep wordt de tram aan de kabel geklonken waardoor hij wordt voortgetrokken. Om te stoppen wordt de grip gelost en wordt tegelijk manueel een rem geactiveerd. De kabels zijn meer dan 3 cm breed en elke kabel is verscheidene kilometers lang. Aangezien ze constant onder druk staan worden de kabels minstens 1 keer per jaar vervangen.
539
sanfrancisco
kabeltram