Fisherman's Wharf

Fisherman’s Wharf is een erg populair gebied aan de kade van San Francisco. Naast vissersboten en visrestaurants zijn er een hele reeks attracties zoals een openluchtmuseum met historische schepen, een duikboot en een toeristische Pier vol winkels en eetgelegenheden.
Fisherman's Wharf in San Francisco
Fisherman's Wharf
Geschiedenis van Fisherman’s Wharf
De werf is steeds een levendige buurt geweest vol activiteit. Sinds het einde van de 19e eeuw heeft hier steeds een actieve vissershaven gelegen. Ook nu is het nog steeds een belangrijk centrum van de visindustrie.

Het gebied is lange tijd bekend geweest vanwege de grote variëteit aan vis en krab uit de oceaan die men hier kon kopen. De start van het krabseizoen gaat steeds gepaard met feestelijkheden en voor Fisherman’s Wharf vol stond met allerlei restaurants en andere eetgelegenheden brachten de vissers de vangst aan wal en kookten ze zelf om dan direct aan hongerige voorbijgangers te verkopen.
Fisherman’s Wharf nu
Vissersboten in Fisherman's Wharf
Vissersboten
Tegenwoordig is Fisherman’s Wharf een van de grootste attracties in San Francisco. Je kan hier nog steeds kleurrijke vissersboten zien aanmeren en ontschepen. Velen beschouwen Fisherman’s Wharf een toeristenval maar een bezoek aan deze levendige buurt mag desondanks niet op het programma ontbreken.

Velen trekken naar Fisherman’s Wharf om van de zeevruchten te genieten in een van de talrijke restaurants. Vooral de Clam Chowder - een soort soep met zeevruchten - is erg populair. En als dessert mag een bezoekje aan Ghirardelli Square niet ontbreken: hier kan men de lekkerste chocolade van het land kan proeven.

Pier 39
Pier 39
Voor anderen is Fisherman’s Wharf dan weer een winkelparadijs met verscheidene winkelcentra in de buurt met winkels gaande van souvenirwinkeltjes tot boetieken met handgemaakte kledij.
Bezienswaardigheden
Maar naast winkelen en eten heeft Fisherman’s Wharf ook heel wat andere dingen te bieden. De verzameling historische schepen aan Hyde Street Pier is een van de favorieten bij de bezoekers. Niet ver daarvandaan, op pier 45,
USS Pampanito aan Pier 45 in San Francisco
USS Pampanito
ligt de USS Pampanito, een onderzeeër die nog gebruikt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog en nu toegankelijk is voor bezoekers. Een ander museum aan Fisherman’s Wharf is het Museum van San Francisco dat de bewogen geschiedenis van de stad beschrijft.

Een andere attractie is het aquarium dat op Pier 39 ligt. Hier kunnen bezoekers door glazen tunnels wandelen om zo de haaien, roggen en andere zeedieren van dicht bij te kunnen bekijken. Vlakbij is er ook een museum met wassen beelden, waar men het wassen evenbeeld van enkele honderden beroemdheden kan bewonderen.

Vanuit Fisherman’s Wharf vertrekken ook heel wat boten die je naar Alcatraz brengen of die een rondvaart maken langs de baai van San Francisco.
545
sanfrancisco
fishermanswharf