Ferry Building

Een van de meest iconische gebouwen in San Francisco is het Ferry Building dat aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd als reizigersterminal voor de veerdienst. Met bijna 20 miljoen reizigers per jaar was het indertijd een van de drukste terminals ter wereld.
Geschiedenis
Ferry Building, San Francisco
Het gebouw opende in 1898 op de locatie van een ouder, houten gebouw voor de veerdienst. Het was het centrale knooppunt van het openbaar vervoer in San Francisco; er passeerden zowel reizigers op weg naar het station van de Transcontinental Railroad in Oakland als pendelaars naar hun thuis aan de andere kant van het water in East Bay en Marin County.

Het Ferry Building werd ontworpen door architect A. Page Brown. Het gebouw is 201 meter lang, indertijd het grootste gebouw met een fundering over water. De 71 meter hoge klokketoren is gebaseerd op de toren van de kathedraal van Sevilla in Spanje. De toren overleefde zowel de aardbevingen van 1906 als die van 1989. Tijdens de brand na de aardbeving van 1906 werd het gebouw gered doordat de brandweer het gebouw nat kon houden door constant water uit de baai te pompen.

Passagiers die uit een veerboot ontscheepten kwamen aan in de mooie twee verdiepingen hoge zaal die versierd is met bogen en mozaïeken vloeren. Natuurlijk zonlicht viel binnen langs de dakramen. Tijdens de hoogdagen namen hier dagelijks zo’n 50.000 reizigers de veerboot van en naar het werk.

Ferry Building gezien vanaf de Coit Tower
Ferry Building gezien vanaf
de Coit Tower
De aanleg van de Bay Bridge en Golden Gate Bridge in de jaren 1930 zorgde ervoor dat de veerboten al snel aan populariteit begonnen in te boeten. Tijdens de jaren 1950 werd het gebouw omgevormd tot een kantoor- en winkelcomplex dat nog weinig van de originele charme over hield. De achteruitgang werd helemaal bezegeld door de bouw van de Embarcadero Freeway, een twee verdiepingen tellende autostrade die vlak voor het Ferry Building aangelegd werd.
Ferry Building tegenwoordig
Nadat de Embarcadero Freeway zwaar beschadigd was geraakt door de Loma Prieta aardbeving van 1989 werd het storende viaduct voor het gebouw twee jaar later volledig afgebroken. In 1999 begon men met een grondige renovatie van het historische gebouw dat in 2003 voltooid werd. Het gebouw heeft nu op het gelijkvloers een publieke markt in Europese stijl, terwijl op de bovenverdiepingen kantoren gelegen zijn. Naast de markt, waar vooral lokaal geoogst fruit en groenten verkocht wordt, zijn er ook restaurants en cafés in het gebouw.
544
sanfrancisco
ferrybuilding