Botanische Tuin

Botanical Garden
De 22 hectare grote botanische tuin van San Francisco is een onderdeel van het Golden Gate Park. Ongeveer 7.500 verschillende soorten planten kan men hier terugvinden, verspreid over verschillende habitats gaande van mediterrane tot tropische.
De oorsprong van de tuin
Botanische Tuin, Golden Gate Park, San Francisco
Botanische Tuin
De tuin werd in 1890 ontworpen door de toenmalige beheerder van het Golden Gate Park, John McLaren. Fondsen voor het aanleggen van de tuin waren echter niet voorhanden en het duurde tot de jaren 1920, toen de sociaal geëngageerde Helene Strybing de stad kon overtuigen een botanische tuin aan te leggen, dat er een budget vrij gemaakt werd. Het duurde nog tot 1937 vooraleer men de tuin effectief begon aan te leggen en uiteindelijk opende de botanische tuin in mei 1940.
Bezienswaardigheden
De beste manier om de San Francisco Botanical Garden te bezoeken is een kaart te nemen en op het gemak de 22 hectare rond te wandelen. Het gebied is ingedeeld in een aantal thematische en geografische tuinen aangelegd rond een aantal open velden.

Botanische Tuin, Golden Gate Park, San Francisco
Een groep van tuinen omvat de zogenaamde ‘Specialty Gardens’, waaronder onder andere de Primitive Plant Garden (oude plantsoorten, sommige ervan bestonden al ten tijde van de dinosaurussen), de Succulent Garden (vetplanten) en de Garden of Flagrance (bedoeld voor de slechtzienden) toe behoren.
De Moon-Viewing Garden bevat oosterse planten maar in tegenstelling tot de nabijgelegen Japanese Tea Garden is het een natuurlijk aangelegde tuin.
Botanische Tuin San Francisco
De botanische tuin bevat ook een aantal ‘cloud forests’ (nevelwouden, een soort regenwoud). De Meso-Amerikaanse en Zuidoost-Aziatische nevelwouden kunnen hier gedijen zonder een broeikas dankzij de zeer mistige zomerochtenden in San Francisco die de tropische planten van genoeg vocht voorzien om te overleven.

Enkele andere hoogtepunten van de botanische tuin zijn de Zuid-Afrikaanse tuin, met een divers aanbod van planten uit de zuidelijke tip van Afrika en de lokale Californische tuin, met gigantische, 100 jaar oude Sequoia bomen, de hoogste bomen ter wereld. Bezoekers kunnen ook planten uit Nieuw Zeeland, Chili, Oostelijk Australië bezoeken of langs andere tuinen wandelen zoals de kleurrijke rododendron tuin.
835
sanfrancisco
botanicalgarden