Alamo Square

De pittoreske Victoriaanse rijhuizen aan Alamo Square horen tot de meest gefotografeerde gebouwen in San Francisco. De huizen, die op een heuvel gelegen zijn van waaruit men een prachtig zicht heeft op de stad, geven een mooi beeld van hoe San Francisco er in de 19e eeuw uitzag.
Rij Victoriaanse huizen aan Alamo Square

Geschiedenis
In 1856 besloot burgemeester James Van Ness om een gebied van meer dan 5 hectare bovenop Alamo Hill te gebruiken als publieke ruimte. Dankzij de locatie bovenop de Alamo heuvel werd het plein Alamo Square genoemd. Het gebied is waarschijnlijk gekozen dankzij de prachtige ligging van het park met een weids uitzicht over San Francisco. Het uitzicht is vooral prachtig bij zonsopgang en zonsondergang. Volgens de inwoners is het ook een van de meest winderige plaatsen van de stad.
Victoriaanse Huizen
Victorian Houses at Alamo Square
Historische huizen
Ondanks de prachtige locatie komen de meeste toeristen enkel naar dit park om de ‘Painted Ladies’ (Geschilderde Dames) te bekijken, een groep Victoriaanse huizen die ook gekend staan als de ‘Six Sisters’. Het zicht van de huizen met het financiële centrum van de stad op de achtergrond is wereldberoemd. De huizen met felle kleuren zijn goed onderhouden en geven een idee van de architectuurstijl die in San Francisco overheerste tijdens de tweede helft van de 19e eeuw. Helaas zijn de meeste van dergelijke houten Victoriaanse huizen verloren gegaan door de aardbeving van 1906 en de brand die daarop volgde.
Het Uitzicht
Alamo Square
Zicht vanaf Alamo Square
Vanop de juiste plaatsen op Alamo Square heb je een zicht op enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden in San Francisco zoals de Golden Gate Bridge, De Oakland Bay Bridge, de TransAmerica Pyramid en de St. Mary Cathedral.
Het Park
Het park zelf is niet zo spectaculair maar wel aangenaam om in te vertoeven. Er zijn naast veel groen ook tennisbanen en een speeltuin. Het is ook erg populair bij hondeneigenaars en je kan er regelmatig groepen mensen zien die met hun honden naar het park zijn afgezakt.
538
sanfrancisco
alamosquare