Macy's

Macy's Department Store
Uit de droom van één persoon om een winkel uit te baten groeide in 1924 het grootste warenhuis ter wereld. De vestiging aan Herald Square van Macy’s - een van de bekendste winkelketens in de Verenigde staten - bezit ook vandaag nog steeds die titel.
Geschiedenis van Macy’s
Macy's
Toen Rowland Hussey Macy zijn ‘fancy dry goods’ winkel in 1858 aan 6th Avenue in New York opende kon hij niet vermoeden dat zijn naam weldra verbonden zou zijn aan een van de meest legendarische namen in de winkelsector. De kleine winkel van Macy nam geregeld nieuwe initiatieven en New Yorkers begonnen al snel de weg te kennen naar de winkel met het logo met de grote rode ster (het ontwerp werd afgeleid van een tattoo die Mr Macy had).

Macy's, Herald Square, New York
In 1862 was de R. H. Macy Co het eerste warenhuis met een Kerstman in de winkel tijdens de kerstperiode. Niet veel later begon Macy zijn winkelramen te versieren met grote uithangborden die de aandacht van voorbijgangers trokken en hen overhaalde de winkel binnen te stappen. Macy haalde in 1866 ook de krantenkoppen toen hij een vrouw tot winkelmanager promoveerde.
Uitbreiding
Tegen 1902 barstte de winkel van Macy’s aan 6th Avenue uit zijn voegen en verhuisde het naar een veel groter pand aan 34th Street en Herald Square. Dit is nog steeds de locatie waar Macy’s zich nu bevindt.

Macy's New York
Macy's, Herald Square
Het grote Beaux-Arts gebouw werd in verschillende drie fases uitgebouwd tot het in 1938 een volledig huizenblok innam. De uitbreiding ging niet gepaard zonder de nodige problemen. De eigenaar van een klein gebouw van vijf verdiepingen weigerde zijn eigendom aan Macy’s te verkopen. Macy’s besloot dan maar om rond de winkel heen te bouwen. Het gebouw, dat decennia later in handen kwam van Macy’s is nu vermomd als een enorme winkeltas.
De grootste winkel ter wereld
In 1924, bij de tweede uitbreiding van Macy’s aan Herald Square, werd Macy’s het grootste warenhuis ter wereld en ook vandaag behoudt het die titel nog steeds. Met 10 verdiepingen en bijna een miljoen produkten te koop is het een uitdaging om je weg te vinden in het gebouw. Aan de ingang van het gebouw staan nog steeds grote standbeelden die hier geplaatst werden in 1902. De etalages zijn nog steeds mooi versierd, vooral dan
Ingang van Macy's, New York
Ingang van Macy's
tijdens de kerstperiode wanneer ze vol bewegende figuren staan die een kerstverhaal uitbeelden.
Andere wetenswaardigheden over Macy’s
Macy’s is in de Verenigde Staten ook erg bekend vanwege de connectie met de parade tijdens Thanksgiving Day. De parade begon in 1924 als de Christmas Parade en werd gestart door Macy om klanten te lokken naar hun nieuwe winkel.

De winkel van Macy’s aan Herald Square was ook de locatie van de film ‘Miracle on 34th Street’, een klassieker uit 1934. Hierin werd de winkel omschreven als de enige ware thuis van de echte kerstman.

Macy’s is ook bekend vanwege zijn jaarlijkse Spring Flower Show, waarbij de winkel versierd wordt met vrolijke lentekleuren.
448
newyork
macys