Intrepid Sea, Air and Space Museum

Het vliegdekschip USS Intrepid werd in 1943 in dienst gesteld en werd tot 1974 gebruikt door de Amerikaanse zeemacht. Tegenwoordig ligt het vliegdekschip, dat een officieel historisch monument is, aangemeerd in New York waar het dienst doet als museum.
Geschiedenis
USS Intrepid - Sea, Air and Space Museum, New York
USS Intrepid
De USS Intrepid wordt aanzien als een van de meest succesvolle schepen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Na een reeks van overwinningen tijdens de twee jaren dat het schip actief was in de Tweede Wereldoorlog werd het schip gebruikt door de NASA om capsules op te vissen. Daarna speelde het vliegdekschip een belangrijke rol tijdens de oorlog in Vietnam.
Een uniek Museum
Het dek van de USS Intrepid
Het dek van de Intrepid
Brug van de USS Intrepid
De brug
Concorde aan het Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York
Concorde
Toen het schip in 1974 buiten dienst werd gesteld en op het punt stond gesloopt te worden, begon een burger, Zachary Fisher, een campagne om het schip te redden en er museum van te maken waar mensen van alle leeftijden zouden kunnen leren over de geschiedenis van de VS.

Klim aan boord van de Intrepid en je krijgt op het dek een mooie verzameling te zien van vliegtuigen zoals een TBM Avenger torpedo bommenwerper, een F-14 Tomcat, een A-12 Blackbird spionagevliegtuig en nog veel meer, inclusief enkele oorlogsvliegtuigen uit het buitenland. Er is ook een mooie collectie helicopters te zien.
Een deel van de collectie bevindt zich binnen in het vliegdekschip waar je onder andere ook uniformen en andere items kan bewonderen zoals de Aurora 7 capsule. Verder is er ook een flight simulator en kan je een aantal interactieve en multimedia tentoonstellingen bewonderen. En een bezoek aan de brug van het schip is natuurlijk ook een must.

Naast de Intrepid vind je de USS Growler, SSG 577, een intacte strategische onderzeeŽr die aangedreven wordt door een dieselmotor en nucleaire projectielen aan boord had. Je kan de verschillende benauwend kleine compartimenten in de onderzeeŽr bezoeken, inclusief het vroeger uiterst geheime commandocentrum van de nucleaire projectielen.

Eveneens onderdeel van het museum is de Concorde AD, het vliegtuig dat in 1996 minder dan drie uur nodig had om de Atlantische oceaan over te vliegen. Het vliegtuig werd in 2003 buiten gebruik gesteld en is nu toegankelijk als onderdeel van het Intrepid museum.
443
newyork
intrepid