Ellis Island

Waarschijnlijk vanwege het feit dat zowat iedere Amerikaan een onrechtstreekse band heeft met het eiland is Ellis Island is een van de meest bezochte attracties in New York. Velen combineren een boottocht naar Liberty Island - waarop het Vrijheidsbeeld staat - met een bezoek aan Ellis Island.
Ellis Island, New York
Ellis Island
Veel van de voorouders van Amerikanen die emigreerden vanuit hun thuisland in Europa naar de Verenigde Staten moesten eerst passeren via Ellis Island. Volgens archieven hebben meer dan de helft van de Amerikanen een familielid die via Ellis Island het land zijn binnengekomen.
Immigratie
Van 1892 tot 1954 was Ellis Island de toegangspoort tot de Verenigde Staten voor immigranten. Meer dan 12 miljoen mensen kwamen hier aan op zoek naar een nieuw leven in een nieuw land.
Immigratie Museum, Ellis Island, New York
Immigratie Museum
Velen hadden weinig of geen geld, sommigen waren ziek en anderen hadden familie die hen aan de andere kant van de poort opwachtte. Ieder had zo zijn verhaal, maar ze hoopten allen een leven te vinden dat anders en beter was dan in hun thuisland.

De 11 ha grote site is gelegen kort bij het zuidelijkste punt van Manhattan, niet ver van het Vrijheidsbeeld. Het was oorspronkelijk gebouwd net voor de oorlog van 1812 als Fort Gibson, een versterking langs de kustlijn.

Immigrant Wall of Honor, Ellis Island
Immigrant Wall of Honor
De immigranten die hier aankwamen (vooral uit ItaliŽ en Oostenrijk-Hongarije) met een eerste of tweede klas ticket werden aan een vluchtig onderzoek op het schip onderworpen en werden al snel het land binnen gelaten. Armere passagiers waren onderhevig aan strenge onderzoeken en werden niet toegelaten indien ze ziek waren. Er werd gemiddeld 2% van de immigranten teruggestuurd naar hun land van herkomst.
Ellis Island Bezoeken
Immigrant Museum, Ellis Island, New York
Documenten in het
Immigratie Museum
Tegenwoordig is Ellis Island een immigratiemuseum en maakt het deel uit van het Statue of Liberty National Monument. Bezoekers kunnen een rondgang maken door het museum dat zich in het hoofdgebouw bevindt. Hier worden objecten, fotoís, krantenknipsels, videoís en dergelijke getoond. De American Immigrant Wall of Honor toont de namen van 600.000 mannen en vrouwen die langs Ellis Island passeerden op weg naar hun nieuwe thuis. Afstammelingen van de immigranten betaalden elk 100 dollar om de naam van hun familiegenoot in de muur te laten graveren.

In het Immigration History Center kunnen bezoekers de logboeken bekijken van de honderden schepen die hier tussen 1892 en 1924 aankwamen. Vrijwilligers kunnen helpen met het opzoeken van de gegevens van bepaalde personen.

Het Ellis Island Living Theatre toont een 30 minuten durende productie over de moeilijkheden bij immigratie, zowel vroeger als nu. De presentatie is gebaseerd op de mondelingen verhalen van verscheiden immigranten die op Ellis Island aankwamen.
Circle Line Ferry, New York
Circle Line Ferry
Ellis Island Bereiken
De Circle Line-Statue of Liberty Ferry zorgt voor de verbinding met Ellis Island vanaf Battery Park in New York en Liberty State Park in New Jersey.

Boten varen dagelijks tussen 9:00 en 17:00 uur, en tot latere uren in de zomer. Aangezien dit een erg populaire attractie is kan je de boottocht best op voorhand plannen.
436
newyork
ellisisland