Brooklyn Botanic Garden

Botanische Tuin Brooklyn
Brooklyn Botanic Garden is een botanische tuin die aan het begin van de 20e eeuw aangelegd werd op een terrein dat gebruikt werd als stortplaats. Je vindt er onder andere het Palm House - een grote broeikas - en een aantal mooi aangelegde tuinen zoals een Japanse tuin, een rotstuin en rozentuin.
Een beknopte geschiedenis
Rozentuin, Brooklyn Botanic Garden
Rozentuin
Aangezien er een gebrek aan groen was in de stad werd er in 1897 een terrein ter grootte van zoín 16 hectare gereserveerd voor de aanleg van een botanische tuin. De aanleg van de tuin nam 13 jaar in beslag en ging uiteindelijk open in 1910. Tijdens de eerste tien jaar breidde de tuin verder uit met onder andere een rotstuin, Japanse tuin en een tuin voor kinderen.

Palm House en Lily Pool, Brooklyn Botanic Garden
Palm House en Lily Pool
Japanse Heuvel en viijvertuin, Brooklyn Botanic Garden, New York
Japanse Tuin
Rotstuin, Brooklyn Botanic Garden
Rotstuin
In 1917 werd een apart beheersorgaan opgericht om de tuin te onderhouden. Ondertussen bleef de tuin uitbreiden tot het uiteindelijk een oppervlakte had van 21 hectare. Er werd een vijver (de Rose Arc Pool) aangelegd en het Palm House (een grote broeikas) en Steinhardt Conservatory (een educatief centrum) werden toen gebouwd. Sinds 2000 werd een deel van de tuin, die nu zoín 10.000 verschillende plantensoorten bevat, gerestaureerd.
Bezienswaardigheden
Je hebt minstens enkele uren nodig om de volledige tuin te bezoeken, en je kan best de tijd nemen tijdens het rondwandelen zodat je niets mist.

Een van de mooiste delen van de botanische tuin is de Japanse Hill-and-Pond tuin, de eerste Japanse tuin die in een publieke Amerikaanse tuin aangelegd werd. De tuin, die ontworpen werd door een Japanse kunstenaar die in New York woonde, heeft niet enkel een mooie vijver en mooi verzorgde plantsoenen, maar er zijn ook bruggetjes, lantaarns, een poort en een Shinto schrijn.

De Shakespeare Garden is een typisch Engelse cottage tuin terwijl de Fragrance Garden, die aangelegd is voor de slechtzienden, bezoekers aanzet om de bloemen aan te raken en te ruiken. In maart en april is de Magnolia Plaza een van de meest welriekende delen van Brooklyn Botanic Garden. De tuin, die gelegen is voor het administratief gebouw,
Zonnewijzer, Brooklyn Botanic Garden
Zonnewijzer
heeft 17 verschillende soorten magnoliaís.

Wie geÔnteresseerd is in tropische planten kan een kijkje nemen aan het Lily Pool Terrace waar 100 verschillende variŽteiten van waterlelies en lotussen te zien zijn. Binnen in het Steinhardt Conservatory vind je een indrukwekkende verzameling serreplanten. De Rose Garden heeft zoín 5.000 struiken met 1.200 variŽteiten van deze populaire bloemen. Andere interessante tuinen zijn de rock garden (een rotstuin), daffodil hill (narcissenheuvel) en de kruidentuin.

Er zijn in de botanische tuin ook betaalbare rondleidingen voorzien - sommige inclusief een maaltijd - die bezoekers een mooi overzicht geven van de tuinen.
816
newyork
brooklynbotanicgarden