Oak Street Beach

Chicago, dat gelegen is aan een enorm groot meer, telt 26 stranden; sommige ervan liggen vlakbij het centrum van de stad. Een zo’n strand is Oak Street Beach. Het is een van de populairste stranden in de stad, gelegen aan de dichtbevolkte Streeterville en Gold Coast wijken.
Oak Street Beach Chicago
Oak Street Beach
Vanaf het strand heb je een prachtig zicht op het centrum van Chicago, en dan vooral op het John Hancock Center.
Stadsstrand
Het Oak Street Beach in Chicago is een echt ‘stadsstrand’. Telkens het weer het toelaat trekt het artificieel aangelegde strand heel wat inwoners van de stad aan die hier komen zwemmen of zonnebaden. Niemand lijkt er zich aan te storen dat het zand eigenlijk afkomstig is van andere oorden. Het strand werd immers pas aangelegd in 1890 als onderdeel van een plan om golfbrekers aan te leggen.
Zonnebaders...
John Hancock Center gezien vanaf Oak Street Beach
Zicht van op het strand
Oak Street Beach ligt net ten noorden van de belangrijkste winkelstraat in Chicago, de Magnificent Mile. Het strand is hier redelijk breed maar in het weekend ‘s zomers ligt het vaak volledig volgepakt met zonnebaders. Velen nemen dan plaats op de brede strook beton die er achter ligt, een soort dijk dat als wandelpromenade wordt gebruikt.
... en sportieveling
Op het strand worden ook vaak partijtjes strandvolleybal gespeeld en de wandelstrook aan het strand is erg populair bij fietsers, roller bladers en joggers. ‘s Avonds is het een aangename plek om langs te wandelen en de skyline van de stad te bewonderen.

Honden zijn op het strand toegelaten en er zijn ook faciliteiten om een snack te eten of iets te drinken. Het strand is bereikbaar via twee voetganderstunnels, gelegen aan Oak en Division Streets.
44
chicago
oakstreetbeach