Lincoln Park Zoo

Lincoln Park, gelegen langs het meer in het noorden van de stad is het grootste park van Chicago. Hier vind je een heel aantal attracties, maar de meest bekende is ongetwijfeld de Lincoln Park Zoo, een zoo met een uitgebreid aantal dieren waar de toegang bovendien gratis is.
De zoo
Ingang Lincoln Park Zoo, Chicago
Ingang Lincoln Park Zoo
Lincoln Park Zoo werd opgericht in 1868 en is de oudste gratis zoo in de Verenigde Staten. Het domein is mooi aangelegd met mooie bloementuinen, brede paden en mooie historische gebouwen.
De dieren
De bezoekers komen uiteraard niet om de gebouwen te bewonderen, maar voor de dieren, en ook hierin schiet de zoo niet te kort. Zo zijn er 80 verschillende soorten zoogdieren van veel voorkomende tot de exotische.
Ijsbeer, Lincoln Park Zoo
Ijsbeer
Vele zijn afkomstig van verafgelegen continenten zoals Afrika en AustraliŽ. Het Regenstein Center for African Apes, een afdeling met apen, is erg populair. Andere populaire zoogdieren in de zoo zijn ijsberen, kamelen, giraffes, leeuwen en neushoorns.

En als slangen, salamanders, schildpadden en kikkers meer je ding zijn dan kan je de 70 verschillende soorten reptielen, amfibieŽn en vissen bezichtigen. Er is ook een mooie verzameling vogels in de zoo; zoín 75 verschillende soorten zijn te zien in het grote vogelhuis, het McCormick Bird House. Aan de hoofdingang van de zoo vind je ook een zeehonden vijver en in het Kovler Penguin and Seabird House bevinden zich een aantal pinguÔns, waaronder de kleurrijke koningspinguÔn.

Gorilla, Lincoln Park Zoo
Gorilla
Voor de kinderen is er ook een familie zoo. Hier kunnen ze dieren aanraken. Verder is er ook een boomkruin-avontuur, dat ontworpen is om de kinderen de wouden te leren kennen en ze begrippen als veiligheid en milieubeheer bij te brengen.

De boerderij-in-de-zoo is nog een andere interactieve attractie waar kinderen koeien kunnen melken, honing proeven en boter karnen.
33
chicago
lincolnparkzoo