Field Museum

Het Field Museum wordt beschouwd als een van de beste museums voor natuurwetenschappen in de V.S. Het kreeg nationale bekendheid toen Steven Spielberg het de thuisbasis maakte voor de archeoloog in zijn Indiana Jones films.
Field Museum, Chicago
Field Museum
Het Field Museum of Natural History werd opgericht om de biologische en antropologische collecties die men vergaard had voor de World Columbian Exposition van 1893 te huisvesten. Deze collectie vormt nog steeds de kern van het museum, alhoewel het museum in een goede eeuw tijd de collectie uitbreidde tot een verzameling met meer dan 20 miljoen specimen en een bibliotheek met meer dan 25.000 werken over natuurwetenschappen.
Natuur Tentoonstellingen
Het Field Museum heeft constant een groot aantal permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum is in verschillende zones onderverdeeld die zich toespitsen op onderwerpen als dieren uit Afrika, Noord-Amerikaanse vogels, planten uit de wereld en zoogdieren die leven in zee.
Field Museum, Chicago
Main Hall
Een van de tentoonstellingen over Afrika vertelt het verhaal van de Leeuwen van Tsavo, twee leeuwen die vroeger het oosten van Afrika terroriseerden. Een andere tentoonstelling vertelt het verhaal van de evolutie van de aarde over een periode van vier miljard jaar en er is verder nog de Moving Earth tentoonstelling, waarin je kan ontdekken waarom de platen van de aarde bewegen. Er is ook een ondergronds avontuur en er zijn verscheidene galerijen met rotsen, fossielen en edelstenen.
Cultuur Tentoonstellingen
Naast deze natuur-gerelateerde tentoonstellingen zijn er ook delen van het museum die gewijd zijn aan diverse culturen. Zo wordt onder andere het Oude Egypte onder het daglicht gebracht, en krijg je de kans om een echte hut bedekt met aarde te zien zoals die gebruikt werden door de Pawnee indianen.
De kop van de T-Rex Sue in het Field Museum, Chicago
De kop van Sue
Er is ook een zaal gewijd aan de Japanse lakkunst en je kan een ontmoetingshuis van de Maoriís zien. Verder zijn er nog tentoonstellingen over Eskimoís en Indianen uit het noordwesten.
Oorlogsschild, Field Museum
Oorlogsschild
Tijdelijke tentoonstellingen
De tijdelijke tentoonstellingen wisselen elkaar constant af en het Field Museum was tijdens de laatste tien jaar een halte voor een hele hoop interessante reizende tentoonstellingen, waaronder een uitstekende tentoonstelling over Jackie Kennedy, de prachtige tentoonstelling over Toetanchamon en het Auschwitz Album, een fotografische tour van het beruchte nazi kamp.
Sue
Kinderen zullen zeker de T-Rex willen bezoeken die de naam Sue heeft gekregen. Het wordt omschreven als de grootste, meest complete en best bewaarde Tyrannosaurus Rex die ooit is opgegraven. Het skelet is 3,6 meter hoog en bijna 13 meter lang.
24
chicago
fieldmuseum